dimarts, 31 de desembre del 2013

Entrevista a Guillermo Orozco


LA COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL

Per a treballar la comunicació digital hem vist i pres apunts sobre l'entrevista de Guillermo Orozco, doctor d'Educació a l'Universitat de Harvard. Coincedixo amb el seu punt de vista sobre la comunicació audivisual, Internet i les noves tecnologies.

Al llarg de l'entrevista, el Dr. Orozco realitza una aproximació crítica i pragmàtica a les claus educatives dels mitjans audiovisuals. Així doncs, ens proposa una reflexió i ens proporciona una nova visió sobre la comunicació audiovisual i l'era d'Internet. 

És un repte per a l'educació i afecta a tota la comunitat educativa; entre d'altres, l'especialista en comunicació audiovisual assenyala que la imatge té un codi universal front Internet. Cada mitjà té un codi i cal preparar-se per a ser audiència i ser crítics envers el mateixos mitjans.




L'entvista al doctor m'ha fet reflexionar sobre diversos ambits i situacions que vivim cada dia i que no ens adonem de la seva importància. Tal i com ell diu, la imatge té un codi molt universal, però no per aquest fet vol dir que tots sabem ser audiència. Adereixo com a "saber ser audiència" ser una prsona que no es deixa influenciar i que té criteri davant de la TV o qualsevol altre imatge amb influència. El mateix passa amb la següent comparació: no pel simple fet de neixer huma, ja sabem ser-ho, si no que cal un aprenenentatge. Hi ha una serie de sutilieces al llenguatge de la imatge que a simple vista l'aspectador no veu i, per això, a vegades, el que veiem a la pantalla no és la realitat, sino una representació d'aquesta. 

També comparteixo el seu parer amb el fet que les noves generacions estan molt més disposades per tot allò que és nou, com la tecnologia. Els adults son qui desaprofiten el potsncial dels mitjans audiovisuals i de les TIC a l'aula. Això ha de cambiar radicalment ja. No només és important tenir el material a classe, sino saber-lo utilitzar, en la mesura adequada i de les formes més productives.

És per això que crec que hauriem de desenvolupar una pedagogiasobre les TIC per a treure-li el màxim de profit i que caa cop s'instauresin a la nostra societat amb més qualitat, i no pas amb més força.

Per tots aquells que la volgueu veure només cal que feu clic aquí. Realment és molt recomanable!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada