dilluns, 30 de desembre del 2013

Scoop it!: Crea i comparteix informació

                 



Què és?

L'Scoop it és una eina de curació de contingut i del seguiment de continguts web sobre un tema o una temàtica específica presentat amb un format de diari digital actualitzable a temps real. 



Aquesta xarxa social funciona amb tòpics a partir dels quals queda endreçada la teva informació, aquelles noticies que has creat, publicat i/o desat. A la imatge següent podeu veure els meus dos tòpics: GITIC i Educació i Actualitat Educativa. Com veieu, si volgués crear un de nou només caldria clicar a l'opció "Create a Topic".











Reflexió

"Scoop" en llenguatge periodístic significa "primícia", és per aixó que el significat del nom vol dir que el que estem fent és donar difusió a quelcom nou, interesant,important i/o d'interès per a nosaltres.



Que vol dir "curació de continguts"? Com que no em quedava del tot clar que volia dir "content curator" vaig trobar la definició d'en Sergio Ortega, professor de l'Instituto Superior de Ciências da Informação e Administração de Aveiro (Portugal), que diu que <<La "curació de continguts" s'entèn com la capacitat que té un sistema o un ésser humà per trobar, organitzar, filtrar i donar valor, rellevància, significat, en definitiva, dotar d'utilitat el contingut d'un tema específic que prové de diferents fonts com mitjans digitals, eines de comunicació, xarxes socials....>>


Trobo que aquesta xarxa social realment és molt útil per totes aquelles persones que estan en constant contacte amb els mitjans de comunicació com són els diaris, notícies expres, missatges de Twitter, o blogs, epr exemple. En comptes de guardar-se els links a un document o a "Preferits", ho publiquen dins de la seva conta d'Scoop it perquè tingui difusió entre els contactes que el segueixen i que, segurament, comparteixen gustos; i d'aquesta manera també és al núvol i pot rellegir-ho quan vulgui, sense necessitat d'estar a l'ordinador propi.



Ampliació

Us interessa tenir un compte d'Scoop it? És molt fàcil, en tant sols cinc minuts haureu omplert el formulari amb dades bàsiques com el vostre nom, el vostre correu electrònic, una contrasenya i les teves notícies d'interès. Només cal que et dirigeixis a la pàgina web i dirigir-te a la part superior dreta. A més, un punt positiu pels més despistats (com jo!) és que podeu connectar-vos amb el Facebook o el Twitter si no recordeu la contrasenya de l'Scoop it.



Com podeu començar a utilitzar-lo? Primer de tot cal que guardeu l'Scoop it com una extensió. A continuació, dirigiu-vos a una pàgina web en la que hagueu trobat una notícia interessant i que vulgueu tenir guardada a l'Scoop it. Cal que seguidament cliqueu en les ">>" que us apareixen al costat de la barra i del botó de configuració. Seguidament doneu a Scoop it! A continuació i per acabar, només caldrà omplir la següent finestra que s'obra. Així l'he omplert jo: 











Per acabar només cal fer click al botó verd que posa "Publish". Si finalment anem a la nostra compte i busquem dins del tòpic que hem seleccionat com a "carpeta" per a guardar-ho trobarem la notícia que acabem d'Scoopitejar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada