dilluns, 30 de desembre del 2013

Prezi: Presentacions dinàmiques i diferents


Què és?


El Prezi és un programa de presentacions per explorar i compartir idees des del núvol. Com bé diu Viquipedia, Prezi es distingeix per la seva interfície d'usuari amb zoom, que permet als usuaris disposar d'una visió més apropada o més allunyada de la zona de la presentació. 


El text, les imatges, els vídeos i altres mitjans de presentació es col·loquen sobre el llenç, i es poden agrupar en marcs. Després, els usuaris designen la grandària relativa i la posició entre tots els objectes de la presentació i com es fa el desplaçament entre aquests objectes, així com la ampliació/allunyament. A més, també podem editar nosaltres mateixos quina volem que sigui la ruta a seguir durant l'exposició.




Reflexió

Per tots aquells que mai hagueu usat aquesta eina: no patiu, que no us faci por. Al principi, és cert, sembla molt complicada perquè disposa de moltes opcions, però un cop ja tens pràctica és molt fàcil. A més, després de crearte la conta, Prezi està un parell de mesos (si no recordo malament) preguntant-te si necessites ajuda cada cop que selecciones l'opció "Crear nou".

Us mostro algunes de les mes creacions perqué aquells que no ho heu provat us animeu:

La primera imatge consisteix en un iceberg, amb sis diapositives que explicaven un capítol d'un llibre de l'assignatura de Psicologia. Prezi ens va permetre pujar quasi tot en imatges. No varem pujar cap text, ja que es veia molt més esquemàtic i clar. Si ens fixem bé, a la punta de l'iceberg hi ha un mapa conceptual, descarregat com a imatge.

                  


La segona presentació consisteix en la pel·lícula Matilda. Aquest treball consta de més de deu diapositives. I us preguntareu: Jo només veig quatre marcs. Bé, Prezi, també permet crear marcs encara més petits, que a simple ullada no es veuen, fins que el zoom es dirigeix remotament allà.

                        


Per acabar, l'última presentació que us mostro foou una pel Seminari sobre l'Escola Institució Montserrrat i la meva experiència allà. Aquesta presentació també té més de deu stops. Consisteix en una pissarra amb post its i dibuixos amb guix (com la bafarada i el títol)

                            




Ampliació

L'empresa fou fundada a partir de cinc valors, els següents: 
  1. Ajudar a la gent a compartir idees.
  2. Animar a crear bellesa, no només a funcionalitat.
  3. La curiositat és una meta, no un mitjà.
  4. Escoltar i estar oberts a aprendre de les experiències dels nostres usuaris.
  5. La simplicitat és fàcil, però és difícil.

Per últim, he trobat informació que mostra que aquest programa té una sèrie d'avanatatges i una sèrie d'inconvenients.
Els seus avanatatges són:
  • Prezi és un servei gratuït i online.
  • Amb un ús fàcil i simple. 
  • Té accés i participació en línia amb diversos usuaris gràcies a l'opció de "Compartir"(com en el cas del Google Drive)
  • Possibilitat d'inserir text, imatges, àudio, enllaços, vídeos.
  • Possibilitat de crear presentacions totalment úniques o a partir de plantilles ja dissenyades.
El seus inconvenients, en canvi, són:
  • Requereix connexió a Internet.
  • Per aquells que els costi l'idioma, només està en Anglès.
  • Les presentacions es fan públiques automàticament (ja que es gratuït, si pel contrari vols que sigui privat, hauras d'abonar diners cada any)
  • No es pot imprimir.
Personalment, porto tres anys utilitzant aquesta eina, i per mi va canviar totalment la forma de fer presentacions. Passar del Power Point a aquesta eina amb zoom, variabilitat de mida, dinamisme, fàcil accés a vídeos i cançons ja que és online, sense necessitat de descàrrega. Els seus avantatges guanyen els desavantatges des del meu parer, i és per això que fins i tot m'agrada fer presentacions amb Prezi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada