dilluns, 30 de desembre del 2013

Twitter, la gran revolució de les xarxes socials

Què és?

Avui en dia tots sabem què és Twitter: un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters. Aquestes actualitzacions es mostren a la pàgina de perfil de l'usuari i amb una immediatesa brutal, ja que els seguidors de l'usuari que ha fet un Tuit el veuen al moemnt a la seva pàgina d'inici. En la imatge us mostro el meu perfil.  

El seu creador s'anomena Jack Dorsey i poseu la xarxa social en marxa l'any 2006. Es calcula que es publiquen uns 130 milions de piulades al dia i que existeixen més de 128 milions d'usuaris amb contes de Twitter arreu del món. 

Reflexió
Twitter m'agrada perquè dona moltes avantatges als seus usuaris: 

  • Dóna intimitat i privacitat a tots aquells usuaris que ho desitjin ja que l'usuari pot restringir el seguiment dels seus missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte.
  • Permet als usuaris fer llistes per a dividir aquells seguidors segons l'àmbit social. Només cal entrar a la llista desitjada per veure únicament els tuits d'aquelles persones que estan incloses. Per exemple, els de la classe vam crear una llista on estem tots, com es veu a la imatge: 
  • Pots Retwitejar i marcar com a Preferits els twits que t'agrain o amb els que estiguis d'acord. D'aquest amanera te'ls fas una mica teus. Els retuits apareixen a la pagina d'inici com a piulades pròpies però senyalant de qui són. El canvi, els Preferits has d'entrar a una pestanya que es troba a l'esquerre (just a sota de la pestanya de Llistes) per a poder veurel's.
  • Per últim, com heu pogut veure a la primera imatge, podem vincular el nostre twitter amb el nostre Blog i l'Scop it. Això facilita a aquelles persones que estan interessats en nosaltres, la nostra filosofia, la nostra feina, que ens puguin seguir més detinguda i atentament si ho desitgen.


Ampliació
Segur que heu sentit a parlar d'aquests dos conceptes:
  • Què és una etiqueta o hashtag? Consisteix en una paraula o un seguit d'elles que s'escriuen davant del símbol "#". Serveix per classificar i donar sentit al nostre missatge, i fins i tot per a mantenir converses entre diferents usuaris i incitar-los a participar.


  • Què és TT (Trending Topic)? Consisteix en els Temes de Moda. Un hashtag o etiqueta és TT quan és el hashtag o etiqueta més usat en un territori, és a dir, posem un exemple: el hashtag #EducacióPúblicaideQualitat pot ser TT nacional (arreu d'Espanya) o fins i tot mundial (arreu del món). Si vull col·laborar en la conversa només cal que en el meu tuit utilitzi aquesta etiqueta, per exemple: "Ara i sempre, els infants i les familes mereixem una #EducacióPúblicaideQualitat"



Buscant més informació poc coneguda del twitter he trobat aquesta taula tant curiosa d'anglicismes i les seves traduccions al català. Per mi és de gran utilitat ja que sovint em confonc i no sé ben bé com escriure alguns termes:




Com a últim punt d'ampliació i recerca curiosa vull dir que avui en dia tothom té twitter, fins i tot presidents de diversos estats, líders religiosos i twitters paròdics. Us deixo fotos sobre cadascun dels casos.







Per acabar vull animar-vos a usar aquesta eina. A mi em sembla molt interessant, útil i divertida. De fet, sovint m'he assabentat de notícies pel twitter abans que per la Tv o per la ràdio. És una xarxa social instantània, pràctica i còmoda. A més, el fet que només permeti 140 caràcters et fa aprendre a sintetitzar informació per a dir només allò més important i imprescindible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada